DDRTyske byerUdflugter fra Berlin

Dresden

To timers kørsel syd for Berlin ligger Dredsen, som er en flot gammel by på skråningerne ned mod Elben.

Se Frauenkirche og Semper Oper

På tur til Dresden

To timer syd for Berlin ligger Dresden. En rigtig flot by med sine gamle huse, kirker og beliggenhed på skråningerne ned mod Elben, som løber lige igennem byen. Dresden har omkring 500.000 indbyggere, så det er ikke nogen storby, og den virker ret overskuelig.

Dresden
Dresden
Dresden

Vi har længe haft planer om at køre til Dresden, som har meget at byde på inden for kunst, kultur og historie. Vi er taget der til for at se en koncert med AC/DC, fordi vi stadig – i modsætning til i Berlin og i Roskilde – kunne få billetter.

Koncerten foregår på festivalpladsen Ostrahege i centrum og i gåafstand til hotellet. Arrangementet er præget af tysk organisationstalent. Her er ikke kø ved ølboderne, selvom her er 80.000 koncertgæster.

Dresden
Dresden
Dresden

Dresden var en af de mange tyske byer, der blev bombarderet under 2. verdenskrig. Ødelæggelserne i 1945 var massive, og det er imponerende at byen har kunnet genopføres. Genopbygningen af et af byens vartegn, Frauenkirche, skete så sent som i 1995-2005.

Vi bor lige i det gamle centrum

Vi har fundet et rigtig godt tilbud og kan derfor flotte os og overnatte på Kempinski Hotel i byens centrum. Det er sikkert normalt en ubetalelig fornøjelse, men måske hotellet har indset, at med en AC/DC koncert i nabolaget, kan det godt betale sig at gøre noget ekstraordinært.

Og selvom vi dermed rammer noget ved siden af Kempinskis normale målgruppe, får vi alligevel en udsøgt service og en fantastisk oplevelse på hotellet.

Facit

Dresden er ikke længere væk, end at besøget og turen frem og tilbage sagtens kunne nås på en dag. Medmindre man altså fordyber sig i en rock koncert, tager en tur i operaen eller bare gerne vil være der natten over.

AC/DC koncert

Det er billigt at komme fra Berlin til Dresden enten med tog eller bus.

Oplev Dresden

Annonce

 

Book hotel i Dresden

Annonce

Find et lækkert og bæredygtigt hotel i Dresden.

Læs mere om Dresden på Oplev-Tyskland.dk

Journalisterne Laura Kjestrup Nielsen og Morten Herlev har også skrevet om Leipzig. Du kan læse mere på deres side, oplev-tyskland.dk/dresden

Besøg andre storbyer i Tyskland

Hamburg - Berlinblog.dk

En anden fantastisk tysk storby, er Hamburg. Læs mere om vores besøg i Hamburg

Berlinblog.dk

Inspiration, indtryk og oplevelser fra et anderledes Berlin. Byens puls, kultur, historie, kunst, mad, nye trends og berlinerne.

Tak for at du læser med. Skriv gerne en kommentar