
Berlin-guide til digitale nomader – Alt, du skal vide
Berlin er ikke blot en af Europas store metropoler, det er tillige et yndet tilflugtssted for freelancere og fjernarbejdere, der elsker at gøre den store verden til deres arbejdsplads. Berlin er i den forbindelse et oplagt valg som arbejdssted, da der er rige muligheder for logi og forholdsvis billige caféer og restauranter, hvor man kan spise og hygge sig. I denne lille guide kigger vi på de vigtigste ting, man bør vide, før turen som digital nomade tager form i den tyske storby.
Mange caféer accepterer skrivende gæster
Som freelancer i Berlin kan det være svært at holde sig fra de lækre caféer i de forskellige kvarterer. Caféerne lokker med lækker mad, god kaffe og forfriskninger til forholdsvis overkommelige priser. Men i stedet for at lade arbejdet blive afbrudt af et cafébesøg, så kan du også vælge at tage arbejdet med på caféen. Flere caféer i Berlin tillader nemlig, at du har laptoppen med, så du kan slå to fluer med et smæk: hyggen ved cafélivet og glæden ved, at du samtidig tjener nogle penge.
Brug Berlins parker og pladser som kontor
Berlin er fuld af hyggelige parker og pladser, som du snildt kan bruge som åbent kontor. Du kan sidde på den hyggelige Rüdesheimer Platz i Wilmersdorf eller Weberwiese park tæt på Frankfurter Allee. Uanset hvad du vælger, så vil du kunne nyde solen og det grønne i passende afstand fra byens larm. Vær dog opmærksom på at værne om din enhed, hvis du benytter offentligt tilgængeligt wi-fi. Her kan du med fordel benytte en VPN, som krypterer din data på enheden.
En VPN vil også kunne åbne op for eventuelt geografisk låst indhold på nettet. Du kan eksempelvis ikke tilgå DR fra udlandet, da hjemmesiderne kan aflæse din IP-adresse, når du forsøger at logge på hjemmesiden. Med en VPN kan ingen finde IP-adressen, da den er skjult. Du kan derfor ofte tilgå utilgængeligt indhold ved at vælge en VPN-server fra det pågældende land, hvorfra hjemmesiden stammer.
Husk også at holde fri
Når man først får viklet arbejdslivet ind i hverdagen, så kan det være svært at finde ud af, hvornår det ene slutter, og det andet begynder. Sørg derfor også for at give dig selv nogle faste fridage, hvor du slet ikke arbejder, og hvor du bevæger dig ud for at møde nye mennesker. Det er ikke bare inspirerende at måde nye mennesker, det er ligefrem sundt for dit velbefindende.
Giv din digitale nomadetilværelse noget tid
Hvis du aldrig tidligere har arbejdet som freelancer i udlandet, så bør du give det noget tid. Træf ingen forhastede beslutninger, før du har mærket, hvordan det reelt føles at leve som digital nomade. Lav ikke for lange bindende aftaler på lejligheder eller opholdssteder, men giv heller ikke for tidligt op på livet, hvis det ikke lige føles rigtigt til at begynde med. Det er først efter to til tre måneders tid, at man mærker, om freelance-livet på farten giver mening.
Sponsoreret artikel
Denne artikel er betalt indhold.
Annonce