Berlinmuren – læs om Berlinmurens fantastiske historie

Berlinmuren delte i 28 år fra 1961 til 1989 Berlin i øst og vest. Læs om Berlinmurens fantastiske historie, og se hvor du kan opleve spor af Berlinmuren i dag.

Berlinmuren

Berlinmuren delte Berlin i 28 år. Fra 2. verdenskrigs afslutning i 1945 og frem til Tysklands genforening i 1990 var Tyskland – og Berlin – delt i to, og fra 1961 til 1989 adskilte Berlinmuren Østberlin og Vestberlin.

Selvom muren nu har været væk i mere end 30 år, fylder de 28 års deling af Berlin stadig meget i byen, i historiebøgerne og i Berlinernes bevidsthed.

Vi har samlet en række artikler om temaet Berlinmuren. Her er masser af læsning til dig, der gerne vil læse mere og forstå historien, og til dig, der gerne vil se og opleve resterne af murens i Berlin.

East Side Gallery

Berlinmurens historie Den Kolde Krig

Gå en tur langs East Side Gallery og se kunst på resterne af Berlinmuren.

Læs om Berlinmurens historie

På sporet af Berlinmuren

Berlins deling var en følge af resultatet af 2. verdenskrigs afslutning. Vi har beskrevet det historiske forløb, som du kan læse mere om her.

Berlinmurens historie: Den Kolde Krig.

Du kan også læse historien, der gik forud nemlig Berlins historie: Den Kolde Krig – Blokaden af Berlin og den amerikanske luftbro.

Berlinmuren faldt for mere end 30 år siden

For Berlinerne, for Tyskland og for resten af Europa – måske for hele verden – var det en skelsættende begivenhed, da muren faldt i 1989.

Du kan få et indtryk af de skelsættende begivenheder omkring murens fald i artiklen Berlinmurens historie: Murens fald.

Du kan få mere at vide om den politiske kontekst og optakten, se Se Anders Østergaards dokumentar “1989”.

 

Berlinmurens historie Den Kolde Krig

Her kan du opleve Berlinmuren

Berlinmurens historie - Berlinmurens fald

Berlin var delt i Øst og Vest Berlin i 28 år. Det er den heldigvis ikke mere. Men Berlins deling har så stor historisk betydning for Berlin, at du stadig kan opleve den i byen.

DDR vagttårn ved Potsdamer Platz

Nogle af stederne er blevet store tilløbsstykker for turister. Men du kan stadig opleve den historiske, kulturelle og økonomiske betydning af Berlins deling og Den Kolde Krig.

Læs mere i På sporet af Berlinmuren.

Berlinmurens historie - Berlinmurens fald

Oplev mere Berlin med Berlinblog.dk

Tak for at du læser med.

Du kan læse mere om Berlin, Berlinmuren og oplevelser i Berlin ved at følge Berlinblog.dk på e-mail, facebook, twitter, instagram og pinterest.

Køb professionel rundvisning med Getyourguide

Annonce