Se dokumentaren “1989”

Se Anders Østergaards dokumentarfilm fra 2014

“1989” er et storpolitisk drama om Jerntæppets fald. Den unge, ukendte teknokrat Miklós Németh blev udpeget til Ungarns nye ministerpræsident for at genoprette landets vaklende økonomi, og Neméth beslutter sig hurtigt for at opgive Ungarns omfattende og dyre grænsekontrol – jerntæppet mod vest. Det er en beslutning, der skaffer ham mægtige fjender blandt de ungarske betonkommunister og hos statslederne i Østblokken.

“1989” er instrueret af Anders Østergaard, og giver et fantastisk indblik i det politiske spil, der førte til murens fald.

1989_film

Hele “1989”-filmen ligger tilgængelig, så du kan se den på Filmcentralen.

Du kan også læse mine tidligere blogindlæg om Belinmurens fald og Tysklands genforening 3. oktober 1990.