Se dokumentaren “1989”

“1989” er et storpolitisk drama om Jerntæppets fald. Den unge, ukendte teknokrat Miklós Németh blev udpeget til Ungarns nye ministerpræsident for at genoprette landets vaklende økonomi, og Neméth beslutter sig hurtigt for at opgive Ungarns omfattende og dyre grænsekontrol – jerntæppet mod vest. Det er en beslutning, der skaffer ham mægtige fjender blandt de ungarske betonkommunister og hos statslederne i Østblokken.


“1989” havde biografpremiere 5. november 2014.

I anledning af 25-året for Berlinmurens fald viste DOXBIO i samarbejde med CPH:DOX filmen i 28 biografer landet over, og samtidig kunne filmen ses i en række europæiske byer, Oslo, Prag, Bruxelles, Dublin, Kiev, Helsinki, Moskva, Skt. Petersborg, Vladivostok, Porto og Beograd.

Filmen er instrueret af Anders Østergaard, og giver et fantastisk indblik i det politiske spil, der førte til murens fald.1989_filmHele “1989”-filmen ligger faktisk tilgængelig, så du kan se den på Filmcentralen.

Du kan også læse mine tidligere blogindlæg om 25-års jubilæet for Belinmurens fald.

Reklamer

One comment

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s