Rügen ved Østersøen

Oplev Rügen og Prora

Indeholder annonce for tilbud på hotel

Rügen er med sine fine sandstrande ud til Østersøen et oplagt udflugtsmål for rigtig mange tyskere – eller for dig, som er i Berlin. Der er godt 3 timers kørsel fra Berlin igennem et praktisk talt øde Mecklenburg-Vorpommern.

Rügen ved Østersøen

Rügen ved Østersøen

Den nordligste del af Rügen er nationalpark med skov og en over 100 meter høj kridtklint ud til Østersøen.

Rügen ved Østersøen

Rügen ved Østersøen

Badehoteller ved Østersøen

Byerne Sassnitz og Binz er badebyer med hoteller, restauranter og mange turister. Men selv med de mange restauranter på havnefronten og endnu flere turister sker her ikke en bjælde efter kl 22. Faktisk så lidt, at vi gik igennem en helt mennesketom by på vej tilbage til hotellet kl 23. Man bliver åbenbart træt af den friske havluft.

Syd for Sassnitz og langs kysten mod Binz er der de smukkeste badestrande. Her er ordnede forhold med P-automater, isbil og ølvogn på strandene.

Rügen ved Østersøen

Rügen ved Østersøen

Prora

Imellem Sassnitz og Binz ligger Prora, som er et delvist forsøg fra nazi-tiden på at bygge en feriekoloni med plads til 20.000 gæster.

Anlægget er kæmpestort, faktisk strækker det sig over 4,5 km.

Anlægget skulle opføres som en del af Kraft durch Freude programmet. Ideen var, at den tyske arbejder kunne producere mere, hvis han fik adgang til at samle kræfter.

Byggeriet startede i 1936, men måtte indstilles i 1939, da Tyskland på grund af krigen havde andet at bruge sine resurser til.

Efter 2. verdenskrig blev anlægget brugt til militære formål, først som Sovjet-base og siden til DDRs Nationale Volksarme.

Rügen ved Østersøen

Rügen ved Østersøen

Lige ved Prora faldt jeg iøvrigt over en café, der næppe er forandret siden DDR-tiden. Selv prisniveauet virkede intakt. Én Euro for en kop kaffe, Juri Gagarin, DDR-symboler og en platte fra Nationale Volksarmee på væggen. J

Jeg fik altså set lidt fra både det ene og det andet diktatur.

Rügen ved Østersøen

Rügen ved Østersøen

Også andre steder bliver man på Rügen mindet om, at det her nok er en slags udkants-Tyskland.

Langt fra alting og hvor udvikling ikke altid har været vigtig. Her er enkelte veje, der ikke er asfalteret, og vi besøgte en restaurant i Bergen auf Rügen, hvor de gjorde en dyd ud af at fejre 25-året for Berlinmurens fald med en ægte DDR-menu.

Rügen ved Østersøen

Rügen ved Østersøen

Og hvorfor sælge frisk fisk fra fiskeforretningen på havnen, når de nu findes på dåse?

Rügen ved Østersøen

Facit

Rügen er et perfekt sted at nyde et par fantastiske sommerdage ved Østersøen og et escape fra det mere hektiske Berlin.

Læs mere om Rügen på: www.ruegen.de

The Guardian har denne artikel om Prora og renoveringen med de komplikationer, stedets nazi-tid medfører: www.theguardian.com

Annonce

Her finder du et godt tilbud på hotel på Rügen.

Luksusophold ved Østersøen

Luksusophold og wellness på Weissenhaus ved Østersøen

Har du lyst til at læse mere om ophold ved Østersøen, så har vi også skrevet dette indlæg om vores oplevelser på Weissenhaus.

Berlinblog.dk

Inspiration, indtryk og oplevelser fra et anderledes Berlin. Byens puls, kultur, historie, kunst, mad, nye trends og berlinerne.

Tak fordi du læser med. Skriv gerne en kommentar

%d bloggers like this: