Uncategorized

Oktoberfest

Oplev Oktoberfest i Tyskland. München, Berlin og alle andre byer i Tyskland og i resten af verden. Læs her om Oktoberfesten i Berlin.

Den gamle, traditionelle ølfest

Oktoberfest er en over 200 år gammel ide. Ideen kommer  fra München, hvor festen foregår i to uger på den 42 hektar store festplads, Wiesn, midt i byen. I løbet af Oktoberfesten drikker godt 6 millioner besøgende i alt omkring 7 millioner liter øl (2010 tal). Skål!

Oktoberfest Berlin

Foto: Pixabay.com

På pladsen er der opstillet øltelte, det største har plads til flere end 8.000 siddende gæster og minder mere om en stor sportshal end om et telt.

Festen er en skøn blanding af bayeriske traditioner inden for øl, mad, musik, tøj og stemning. Om eftermiddagen truttes der løs med traditionel bayerisk musik, og fra kl 18 må der spilles schlagere, popmusik og alt muligt andet.

Oktoberfesten i München foregår de to sidste uger i september og frem til første søndag i oktober. Sådan er der regler for så meget.

Oktoberfesten har efterhånden spredt sig til andre større byer, både i Tyskland og i resten af verden.

I Berlin foregår det flere steder. De to største er på Alexanderplatz og Zentrale Festplatz i nærheden af lufthavnen Tegel.

Jeg har tidligere skrevet om Hofbrau, et lille stykke München i Berlin. Også her er der oktoberfest.

Her kan du opleve Oktoberfest i Berlin

På Biergarten i Berlin

Ved Ostbahnhof – Spree Wiesn

Der er øltelt, arrangementer og stemning.

www.spreewiesn-berlin.de

I Tiergarten – Café am Neuen See

Rigtig hyggelig gammel Biergarten med masser af stemning.

www.cafeamneuensee.de

Den lokale Biergarten

Der er efterhånden Oktoberfest i en større eller mindre udgave på rigtig mange af Berlins Biergarten. Du kan læse mere om Biergarten og finde den, der er tættest på dig i artiklen På Biergarten i Berlin.

Find dit outfit til Oktoberfest

Oktoberfest Berlin

Vi har også en blogpost om, hvor du kan købe dit outfit til oktoberfest.

Rigtig god fest. Og Prost!

Berlinblog.dk

Inspiration, indtryk og oplevelser fra et anderledes Berlin. Byens puls, kultur, historie, kunst, mad, nye trends og berlinerne.

Tak for at du læser med. Skriv gerne en kommentar