Anmeldelse af nye bøger

En insiders tip til Berlin

Caroline Sølvers tip til Friedrichshain

Caroline Sølver har boet i Berlin siden 2013 og forsøgt at opleve alt det, byen byder på; lige fra de lækreste restauranter og caféer, stederne hvor man mærker historiens vingesus og de fedeste skjulte perler. Det er blevet til guidebogen, Berlin Stories, der netop guider til de steder, der ikke findes i de traditionelle guidebøger.

I dag deler Caroline tre af sine favoritsteder i Berlin med Berlinblog.dk’s læsere.

Af Caroline Sølver, Berlin

Jeg bor i Friedrichshain, et gammelt østtysk arbejderkvarter, der har gennemgået en kæmpe udvikling siden Murens fald. Her har jeg alt, jeg har brug for, så der er ofte dage, hvor jeg slet ikke forlader kvarteret.

Her er tre oplevelser i Friedrichshain, du ikke må gå glip af (+ et bonustip).

1. Start din lørdag på Boxhagener Platz til Wochenmarkt

Hver lørdag er der marked på “Boxi”, hvor det bugner med smukke blomster, friske, regionale grøntsager, håndarbejde og lækre madboder. Her slentrer jeg igennem og nyder formiddagen og spiser mad fra madboderer. Boden med ukrainske wareniki (dumplings) og boden med kvark (yogurt) kan jeg især anbefale.

2. Drik kaffe hos Neumanns Um die Ecke

Der er god kaffe på lørdagsmarkedet, og derudover er området omkring pladsen spækket med lækre kaffebarer. En favorit er Neumanns Um die Ecke, et fint bageri med god kaffe. Er køen for lang, eller vil du sidde inden for, kan du gå rundt om hjørnet hos storesøsteren, der hedder Neumanns, eller Silo der ligger lige overfor.

3. Spis frokost eller aftensmad hos 1990 Vegan Living

Med udkig til Boxhagener Platz ligger en af Friedrichshains mest populære restauranter. Her får du farvestrålende småretter fra det asiatiske køkken, og det interessante er, at maden er plantebaseret, altså indeholder den ingen animalske produkter. Jeg har haft min 83-årige farfar med her, og selv han var overbevist om, at maden her siger spar to.

Bonus-tip: East Side Gallery

East Side Gallery - Berlinblog.dk

På grænsen mellem Friedrichshain og Kreuzberg med udkig til den smukke Oberbaumbrücke og floden, Spree, ligger East Side Gallery. Det er det længste bevarede stykke af Berlinermuren, der strækker sig 1,3 kilometer. Her har kunstnere prydet murstykkerne med street art af politisk karakter, der får en til at tænker over Muren og verden.

Få flere af Carolines Berlin-tips

Berlin Stories af Caroline Sølver

Vil du have endnu flere Berlin-tips fra Caroline, så køb Berlin Stories.

www.silverstories.dk/product/berlin-stories-den-ultimative-guidebog-til-berlin-print/

Annonce

Berlinblog.dk

Inspiration, indtryk og oplevelser fra et anderledes Berlin. Byens puls, kultur, historie, kunst, mad, nye trends og berlinerne.

Tak for at du læser med. Skriv gerne en kommentar