Dyrk sport i Berlin

Løberuter i Berlin

Gode løbeoplevelser i Berlin

Vi løber af og til i Berlin og vil gerne dele løbeoplevelser og forslag til løberuter i Berlin.

Her er Louises blogpost med fire gode løbeoplevelser til inspiration:

Løberuter i Berlin

Hvad gør man hvis man gerne vil holde sig i form eller kompensere for at have spist alt for mange Wienerschnitzler? En mulighed for at opretholde en nogenlunde acceptabel balance mellem kaloriemisbrug og forbrænding er at løbe.

Hvad enten du er til de korte, mellemlange eller ekstremt lange løbeture, er der rig mulighed for at holde formen i top og fedtdepotet nede i Berlins utallige parker og rekreative områder.

De fleste af de foreslåede løberuter i Berlin er til at nå med S-Bahn, U-Bahn eller på cykel.

I dette indlæg vil jeg jævnligt opdatere med nye ruter i takt med, at jeg får løbet mig igennem Berlin.

Tempelhof – løb på landingsbanen

Løberuter i Berlin

Hvad er det:
Tempelhof blev bygget i begyndelsen af 1920érne og nedlagt i 2008. Lufthavnen er centralt beliggende i bydelen Tempelhof. I dag er der fri adgang til området hvor folk står på rulleskøjter, flyver med drager, løber eller cykler på de gamle landingsbaner og på de tilstødende grønne områder.

Sådan kommer du derhen:
U-bahn: U6 til Paradestr. eller Tempelhof, alternativt U8 til Leinestr.

Ruter og distancer:
Der er 2 asfalterede landingsbaner på hhv. 2 km og 1,8 km samt forskellige stier.

Beskrivelse:
Jeg synes det er lidt en kuriositet at kunne løbe rundt i en lufthavn. Det siger sig selv at det i længden bliver lidt trivielt at løbe op og ned af en landingsbane. Men prøv det hvis du vil se en umanerlig flot lufthavnsbygning og opleve hvordan Berlinere, som altid, får en masse ud af nedlagte områder lige indtil investorerne rykker ind og får det hele ødelagt.

løberuter i Berlin

Park am Gleisdreieck – løb på togspor

IMG_0041 IMG_0042 IMG_0044

Hvad er det?
Efter 2. Verdenskrig lå tog-trafikknudepunktet omkring Gleisdreieck på grænsen mellem Kreuzberg og Schöneberg øde hen i årtier. For at beskytte den unikke flora og fauna som havde overtaget området, gik en gruppe borgere sammen for at beskytte det mod den heftige byudvikling som konstant truer med at tage over med nye moderne bebyggelser.

Parken åbnede i 2013 og skal på sigt forbinde de grønne områder langs de gamle jernbane spor fra Potsdamer Platz og sydpå helt ned til Schöneberger Südgelände.

Sådan kommer du derhen:
U-bahn: U7 til Yorckstr.

Ruter og distancer:
Med 400.000 mer der rigeligt med plads til en god tur rundt i området. Der er stier hele vejen rundt og på kryds og tværs af parken. 

Beskrivelse:
Mit absolut yndlingssted. Her løber man midt i et af de mest vellykkede urban planning projekter jeg har set. Der er nedlagte jernbanespor som krydser ind over grønne græsarealer og ind igennem små lunde.

Der er boldbaner og udendørs fittnessbaner, community haver, skating ramper og sågar en udendørs tangoscene.

løberuter i Berlin

Volkspark Wilmersdorf

Hvad er det:
Klassisk have- og parkanlæg med legeplads, tennisbane, basketball, bordtennisborde og plads til afslapning på plænerne. Et åndehul lige ved Rathaus Schöneberg.

Ved indgangen ud mod Rathaus Schöneberg desuden en hyggelig lille Biergarten.

Det var på pladsen foran rådhuset, der dengang fungerede som rådhus for Vestberlin, Kennedy holdt sin berømte “Ich bin ein Berliner” – tale i 1963.

Sådan kommer du derhen:
U-bahn: U4 til Rathaus Schöneberg eller U7 til Blissestr.

Ruter og distancer:
Stien går rundt langs parken, og omgange kan varieres fra knap 3 til godt 5 km.

Beskrivelse:
En flot løbetur rundt om søer og plæner. Minder mig lidt om at løbe i Frederiksberg Have.

løberuter i Berlin

Teufelsberg – løb på Berlins murbrokker

Teufelsberg IMG_2608 IMG_2610

Hvad er det?
Teufelsberg – Djævlebjerg – er en 120 meter høj kunstig bakke bygget af 75.000.000 m3 murbrokker, som man i forbindelse med oprydningen i Berlin efter 2. Verdenskrig kørte ud til Grünewald skov hvor Teufelsberg ligger.

I dag er Teufelsberg bevokset med træer og krat og en sti fører op til toppen hvor der ligger en nedlagt NSA lyttepost.

Sådan kommer du derhen:
Adressen er Teufelsseechaussee 10, 14193 Berlin Wilmersdorf. Fra S-togstationen Heerstr., eller S-togstationen Berlin-Grünewald er der fra begge stationer ca. 2 km´s. gang til Teufelsberg.

Ruter og distancer:
Fra foden af bakken er der ca. 1 km op til toppen i stejlt terræn. I kombination med løb i Grünewald skoven kan man nemt løbe både halv- og hel Marathon distancer.

Beskrivelse:
Jeg indrømmer blankt at jeg aldrig har løbet hele vejen til toppen, ganske enkelt fordi jeg ikke kan. Til gengæld gik det fint med at løbe ned af bakken.

Jeg holder meget af at løbe i skove og med sine 3.000 hektar er der lagt op til lange ture – jeg kommer ind på flere ruter i Grünewald ved en senere lejlighed.

Vil man have lidt stof til eftertanke kan man på Berlin-Grünewald stationen stoppe forbi Gleis 17, som var en af de centrale stationer I Berlin, hvorfra jøder mellem 1941 0g 1945 blev deporteret til koncentrationslejre og ghettoer. Sporet er i dag lave tom til et mindesmærke.

løberuter i Berlin

Berlinblog.dk

Inspiration, indtryk og oplevelser fra et anderledes Berlin. Byens puls, kultur, historie, kunst, mad, nye trends og berlinerne.

Tak for at du læser med. Skriv gerne en kommentar