Taverna Ousia græsk gourmetrestaurant

Græsk restaurant i Berlin

image

Taverna Ousia er en græsk restaurant ved Bayerische Platz i Schöneberg. Restauranten er næsten altid fyldt godt op, og det er ikke så underligt, for Ousia har i årevis haft rigtig gode anmeldelser. Af samme grund er det en god ide at reservere bord.

Oprindelig var det min gode ven, Bengt, som er feinschmecker, der gjorde mig opmærksom på restauranten. Jeg ville nok ikke have valgt en græsk restaurant, men her er vi oppe i en kvalitet, jeg ikke har oplevet hverken i eller uden for Grækenland.

Dengang lå restauranten længere henne ad gaden ved Goltzstrasse, men den flyttede til nye og større lokaler i 2014.

George, som er vores tjener,  kom til Berlin for snart 20 år siden. Han har i næsten alle årene arbejdet hos familien Gortsas, der har haft restauranten siden 1999. Han er oprindeligt fra Kreta, og han vil rigtig gerne snakke, både om græsk gourmet og om København, hvor hans datter studerer.

Vi har været på Ousia et par gange, og vi bliver hver gang overraskede over den meget stemningsfulde restaurant med sit autentiske græske køkken i topklasse. Kolde og varme forretter, fisk, grøntsager, skaldyr, traditionelle græske retter som mousakka, souvlaki og lam.

“Kali Orexi!”

Taverna Ousia
Grunewaldstr. 54
www.taverna-ousia.de

Screen Shot 2016-06-19 at 14.23.20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Next Post

Pfaueninsel - Påfugleøen ved Wannsee

søn sep 11 , 2016
Pfaueninsel, Påfugleøen, er et smukt udflugtsmål fra Berlin. En lille ø i floden Havel ved Wannsee, ikke langt fra Potsdam med slot, påfugle og park.
Pfaueninsel - Påfugleøen

Følg Berlinblog.dk på facebook, twitter, instagam og pinterest:

%d bloggers like this: