Find den bedste Wienerschnitzel i Berlin

Wienerschnitzelen er hverken fra Berlin eller Tyskland i det hele taget, men som navnet siger fra Wien i Østrig. Et stykke kalvekød, en tur med kødhammeren, en kraftig panering. Og velbekomme.

Og hvor skal man så spise sin Schnitzel? En søgning på yelp giver flere hundrede hits. Så er det bare at vælge den bedste. Eller den nærmeste. Vi er kun nået en meget lille del af vejen. Her er de seneste steder, vi har spist Wienerschnitzel i Berlin.

Austria, Bermannstrasse, Kreuzberg

IMG_3755 IMG_1880

Hyggeligt, men efterhånden også kendt af en del turister. Wienerschnitzlerne er store, og grøntsagerne ligesom gemt inden under – som om de er lidt flove over dem. Jeg har været på Austria en del gange, mit problem er bare, at Bergmannstrasse ikke er helt det samme mere.
www.austria-berlin.de

Max und Moritz, Oranienstrasse, Kreuzberg

img_0201 img_0202 img_0205

Autentisk og fredet Berlin-værtshus fra 1902. Sådan beskriver Max und Moritz sig selv. Jeg vil beskrive stedet som intet mindre end fantastisk og en oplevelse i sig selv. Her er højt til loftet, super service og en rigtig Berliner-stemning. Så kan jeg godt leve med, at schnitzlerne er friture- og ikke pandestegte. De smager i øvrigt glimrende.
Området omkring Oranienstrasse har i øvrigt en del at byde på: 500 meter længere henne ad gaden ligger det legendariske spillested SO36, og på den anden side af Görlitzer Bahnhof ligger Wild at Heart, som har været kåret til Berlins bedste rock’n’roll bar.
www.maxundmoritzberlin.de

Weltrestaurant Markthalle, Pücklerstrasse, Kreuzberg

IMG_3388 IMG_3391

Lige ved indgangen til Markthalle 9 ligger Weltrestaurant Markthalle. Her skulle de efter sigende have Berlins bedste Wienerschnitzler. Det gik flere måneder efter mit besøg, før jeg fik opdateret noget her. Og mellem os sagt: Der er faktisk heller ikke noget at skrive hjem om. Berlins torvehaller er ellers spændende at besøge, Markthalle 9 er ingen undtagelse, og lige over for Weltrestaurant Markthalle ligger en fantastisk italiensk restaurant og vinbar. Jeg ville nok vente med schnitzlen til en anden dag…
www.weltrestaurant-markthalle.de

Matzbach, Marheineckeplatz, Kreuzberg

Matzbach

Marheineke Markthalle ligger Matzbach. Fin restaurant med god betjening. De har noget med, at det er schnitzeldag om onsdagen. Vi er bare kommet en lørdag eftermiddag for at få Wienerschnitzel, og den er fin nok, måske dog lidt til den tørre side. Schnitzlen fås i to størrelser, og den lille passer fint denne eftermidddag.
www.matzbach-berlin.de

Cafe Einstein, Kurfürstenstrasse, Schöneberg

IMG_0076

Stor café og restaurant. En fremragende Wienerschnitzel og ditto betjening. Cafe Einstein ligger lidt afsides i en flot gammel villa fra slutningen af 1800-tallet. Under nazi-tiden holdt SS-officerer til her. Stedet emmer af historie og er altid godt besøgt. På 1. salen har de placeret Bar Lebensstern, og den er jo rar at have lige ved hånden. Men hvis det er cocktails i særklasse, der lokker, så tjek lige mit forslag neden for i stedet.
www.cafeeinstein.com

Alt Österreich, Goltzstrasse, Schöneberg

IMG_0150 image-99404-mmo_panoV9-lthl

Lille og meget hyggeligt sted. Maden er absolut i top, en af de bedste Wienerschnitzler, jeg har smagt. Portionerne er stadig af østrigske dimensioner, det vil sige, at det nærmest gør ondt at spise op. Og skulle man få lyst til et par cocktails bagefter, så ligger der flere rigtig gode cocktailbarer i nabolaget, se mere i Schöneberger Feinschmecker Tour.
www.diodata.de

Restaurant Sissi, Motzstrasse, Schöneberg

IMG_3759

Et tip, jeg meget nødig deler. Lille østrigsk restaurant, der ikke giver sig ud for alverden. Faktisk har restauranten haft rigtig gode anmeldelser en del år, uden at jeg nogensinde har hørt om stedet. Og det er ærgeligt, for vi er i den absolutte topklasse blandt schnitzler. Tilbehør og limonader er hjemmelavede, østrigske specialiteter – hvis man får lyst til den slags – og gode vine. Virkelig lækkert.
www.sissi-berlin.de

More, Motzstrasse, Schöneberg

IMG_3185 IMG_3184

Peter V. skrev til mig, at vi skulle prøve en wienerschnitzel på More. Det er hermed gjort, og de var gode. Perfekt stegt og rigelig i størrelse. More bliver i løbet af aftenen mere til en cocktailbar som en del af  nattelivet i og omkring Motzstrasse, der er kendt for sine mange homobarer.
www.more.de 

Robbengatter, Grunewaldstrasse, Schöneberg

IMG_3726 IMG_3739

Restaurant-Kneipe med glimrende køkken og mad til fornuftige priser.
Her er ikke meget østrigsk over schnitzlen eller dens tilbehør, men den er stegt på panden i smør, og den smager fint. Robbengatter er både værtshus og spisested: Bar med tv-skærme med fodboldkampe og inde bagved et stort lokale med servering. Meget tysk og meget hyggeligt.
www.robbengatter.de

Gambrinus, Krausnickstrasse, Mitte

IMG_0041_2

Wienerschnitzelen her placerer sig i kategorien “vi var tæt på og vi var sultne”. Ikke at der er noget galt med maden, men den kom ikke over middel på min skala. Interessant sted, det er faktisk her Peter Lund Madsen mødes med Dr. Zukaroff i sin bog Dr. Zukaroffs Testamente. Men det bliver maden ikke bedre af.
www.gambrinus-trifft-bacchus.de

Hofladen, Arminius Markthalle, Moabit

IMG_3170 IMG_0002_2

Hofladen i Arminius Markthalle laver en glimrende Wienerschnitzel. Godtnok er den stegt i frituregryden, men den smager rigtig godt, og de gør det “gyldentbrunt”, som der står i menuen. Her er rigtig rart at være: Gode omgivelser og en rigtig god betjening. Du kan læse mere på bloggen om Markthalle i Berlin.
www.hofladen.de

Schnitzelei, Röntgenstrasse, Charlottenburg

IMG_0206 IMG_0203

Schnitzelei har rigtig gode anmeldelser, og det forstår jeg godt. Her er hyggeligt, god service og maden er simpelthen fremragende. Vi sidder udenfor, og stemningen er nærmest Biergarten-agtig. 
Schnitzlen er god, måske fordi den er stegt på panden og ikke i ønskebrønden.
Jeg kommer tilbage en anden dag og smager de tyske tapas-lignende anretninger, som også så yderst tiltalende ud.
www.schnitzelei.de

Uden for kategori: Svineschnitzel på Yorkschlösschen, Kreuzberg

IMG_0084 IMG_0089 IMG_0087

Det ligner, det smager godt, og her er hyggeligt en sommeraften på Yorkschlösschen. De har ikke Wienerschnitzel på kortet, så vi må nøjes med en af gris. Dermed hører de slet ikke med her. Men stemningen er uovertruffen i den lille Biergarten uden for restauranten. Og hvad de ikke kan inden for Wienerschnitzler, kan de til gengæld inden for øl, jazz og blues.
www.yorckschloesschen.de

Uden for kategori: Italiensk på Boccacelli, Schöneberg

IMG_3367

Vi kom egentlig for at spise en pizza, men lod os denne novemberaften friste af kalveschnitzel i Halloween-udgave. Kalveschnitzlen er paneret i græskar, og en hindbærpuré udgør den bloddryppende sauce. Mest skræmmende er nok størrelsen på Schnitzlen, og vi kommer heller ikke helt igennem før vi må give op.
www.boccacelli.de

Har du et favoritschnitzelsted, vi skal have med på listen, så skriv gerne en kommentar.

One comment

Skriv et svar