Dresden

Se Frauenkirche og Semper Oper

To timer syd for Berlin ligger Dresden. En rigtig flot by med sine gamle huse, kirker og beliggenhed på skråningerne ned mod Elben, som løber lige igennem byen. Dresden har omkring 500.000 indbyggere, så det er ikke nogen storby, og den virker ret overskuelig.

Dresden Dresden Dresden

Vi har længe haft planer om at køre til Dresden, som har meget at byde på inden for kunst, kultur og historie. Vi er taget til Dresden for at se en koncert med AC/DC, og i Dresden kunne vi – i modsætning til i Berlin og i Roskilde – stadig få billetter.

Koncerten foregår på festivalpladsen Ostrahege i centrum og i gåafstand til hotellet. Arrangementet er præget af tysk organisationstalent. Her er ikke kø ved ølboderne, selvom her er 80.000 koncertgæster.

Dresden Dresden Dresden

Dresden var en af de mange tyske byer, der blev bombarderet under 2. verdenskrig. Ødelæggelserne i 1945 var massive, og det er imponerende at byen har kunnet genopføres. Genopbygningen af et af byens vartegn, Frauenkirche, skete så sent som i 1995-2005.

Dresden er ikke længere væk, end at besøget og turen frem og tilbage sagtens kunne nås på en dag. Medmindre man altså fordyber sig i en rock koncert, tager en tur i operaen eller bare gerne vil være der natten over.

Dresden

Det er billigt at komme fra Berlin til Dresden enten med tog eller bus.

Du kan læse mere om Dresden på:
Visit Dresden
Semper Oper