Internationales Berliner Bierfestival

Verdens længste Biergarten

Internationale Berliner Bierfestival

Biermeile Berlin

Internationales Berliner Bierfestival er en årligt tilbagevendende begivenhed i Berlin.

I den første weekend i august ombygges lidt over 2 kilometer af Karl Marx Allee til verdens længste Biergarten i en gadefest-udgave, også kaldet Biermeile.

Her er ølmærker fra hele kloden, alt lige fra små lokale mikrobryggerier til de store internationale mærker. 

Internationales Berliner Bierfestival afholdes i 2018 for 22. gang, og festen ser ud til at blive større år for år. 

I 2018 forventes omkring 800.000 besøgende over 3 dage. Det er mange mennesker, men her er masser af øl- og madboder til at servicere de mange sultne og tørstige gæster.

Internationales Berliner Bierfestival

Internationales Berliner Bierfestival skal opleves

Vi er her en enkelt aften, så vi prøver at få et overblik over arrangementet.

Hele festivalen er inddelt efter geografi, så det starter i den ene ende med øl fra Berlin, Tyskland, Polen, Tjekkiet og går over i Asien, Australien og USA.

Det er gratis at besøge festivallen, men øl og mad koster naturligvis.

Man køber et krus ved en bod ved indgangen, og det går man så rundt med i en snor om halsen. Vi springer denne del over, og betaler pant for glassene i den første bod, og tager glassene med i hånden hele vejen rundt. Det fungerer fint for os.

Vi stopper op i den asiatiske del. Her er rigtig mange – sikkert både lokale og turister – fra Asien, der nærmest har slået lejr på græsplænen foran boderne med Tiger Bier og madboder med thaimad, og på scenen kører coverband og karaoke show.

Uanset om man er til de specielle øl eller de store bryggerier, så er her ikke nævneværdig kø ved boderne. Her er så mange af dem, og de er godt bemandede, så de kan servicere de enorme mængder publikum.

Ud på aftenen har folk naturligvis fået en del øl, men stemningen er fortsat munter og hyggelig. Det hele lukker kl. 24.

Internationales Berliner Bierfestival har mange fans, herunder også en del danske ølentusiaster og Berlinfans, som mødes over en øl.

 

Internationales Berliner Bierfestival 3. – 5. august 2018
Karl Marx Allee
Bierfestival-berlin.de

Her kan du se billederne fra tidligere år: Bierfestival 2016

 

Er du ikke i Berlin den første weekend i august, så er der i Berlin både craft beer festivalen Berlin Beer Week og Oktoberfest at vælge imellem.

2 comments

Comments are closed.