Restauranter

Klunkerkranich – udsigt fra tagterrasse i Neukölln

Klunkerkranich rooftop bar i Neukölln på toppen af et shopping center. Parkeringshus forvandlet til økologisk have med café og beach bar med masser af stemning.

Tagterrasse med udsigt over Berlin

Klunkerkranich tagterrasse med udsigt i Neukölln

Rigtig cool tagterrasse i Neukölln

På toppen af shopping centret Neukölln Arcaden har nogle Berliner-ildsjæle forvandlet en gold og øde parkeringsetage til en kæmpe tagterrasse med økologisk have med café, bar og beach stemning.

Udsigten fra tagterrassen over Neukölln og en stor del af Berlin er en byens bedste.

Hvad der for en del år siden startede som illegale rave parties på et spooky parkeringsdæk i en arkade, blev etableret som bar og café i 2013, og har nu udviklet sig til et fælles projekt med bar, café og byhave.

Klunkerkranich tagterrasse med udsigt i Neukölln

Klunkerkranich

En Klunkerkranich – udtales stort set som det staves – er en afrikansk traneart. På dansk: en vortetrane, hvis nogen skulle spørge. En meget stor tranefugle med klunkelignende gevækster på siden af halsen. Fuglen bygger helst sin rede i grønne omgivelser.

Byhaverne i Klunker Garten

Klunkerkranich

En del af projektet er også nogle forsøg med CO2-reduktion, miljøpåvirkning af planter og omgivelser, byøkologi og registrering af arters mangfoldighed og livsbetingelser i storbyen.

Her avles bier og dyrkes krydderurter, grøntsager og frugter til caféen og restauranten. Haven drives som en forening ud fra principper om, at den skal være for alle, og at man derfor ikke kan gøre krav på sine egne planter eller afgrøder.

Et par dage om ugen er det muligt at deltage i projektets havedag, og skulle du få lyst til endnu mere, søger de ofte frivillige til foreningen og personale til blandt andet cafeen.

Klunkerkranich

Zum Fetten Finken

Cafeen Zum Fetten Finken serverer lækre sandwich, pommes og andre retter. Enkelt og rustikt, så det passer til omgivelser og stemning.

Musikken er clubbing, electro, jazz, eller hvad der nu er på programmet.

Klunkerkranich
Klunkerkranich
Klunkerkranich
Klunkerkranich
Klunkerkranich - udsigt fra tagterrassen i Neukölln
Klunkerkranich - udsigt fra tagterrassen i Neukölln

Sådan finder du vej til Klunkerkranich

Det er forholdsvis nemt at finde Klunkerkranich: Fra indgangen i Neukölln Arcaden i Karl Marx Str. ved siden af posthuset kan du tage elevatoren op på parkeringsetagen P5, gå ud på p-dækket, følg skiltene i loftet hen til rampen op på det, der tidligere har været P6.

Her åbner sig en helt anden verden med tagterrasse og udsigt over Neukölln og Berlin.


Klunkerkranich
Karl Marx Str. 66., Neukölln
U7: Rathaus Neukölln

Åbningstiderne varierer. I 2022 er det mandag – onsdag kl. 17 – 01, torsdag og søndag 16 – 01, fredag – lørdag 16 – 02. 

Entre 7 Euro 
www.klunkerkranich.org

Andre cool steder i Berlin

Holzmarkt 25

Klunkerkranich er et rigtig fedt sted. Et andet sted, du måske også kunne have lyst til at opleve er Holzmarkt.

Berlinblog.dk

Inspiration, indtryk og oplevelser fra et anderledes Berlin. Byens puls, kultur, historie, kunst, mad, nye trends og berlinerne.

Tak for at du læser med. Skriv gerne en kommentar