Tyske byer

Miniguide til Hamburg

Guide til første gangs besøgende i Hamborg

Af Mads Riberholt, StorbyGuide.dk

Hvorfor skal man besøge Hamborg?

Hamburg Rathaus

Du skal besøge Hamborg, fordi den er en storby (faktisk den 2. største by i Tyskland) der har noget at tilbyde til alle typer af turister. Byen kan tilbyde noget til den historie interesserede, til kæresteparret, til børnefamilien og ikke mindste til vennegruppen der vil have shopping, fest og farver.

Så det er en perfekt destination til din ferie uanset hvilket formål. Samtidig er byen stor, men ikke for stor. Mange af de spændende oplevelser, er mere eller mindre samlet omkring centrum af byen. Så du kan gå rundt til det meste.

Så hvis du ikke har været i Hamborg endnu, så skal du unde dig selv en tur dertil.

Hvor skal man bo i Hamborg?

Hvis det er første gang du er i Hamborg, tænker jeg det er vigtigt at du bor rimelig centralt i hamborg. Så skal du ikke bruge en masse tid på at finde rundt i S-tog systemet, og du er tæt ved mange af de store seværdigheder i Hamborg.

Men det kommer selvfølgelig også an på hvilken type tur du er på i Hamborg? Jeg tænker man kan opdele det i to.

Enten er du i Hamborg for at slappe af og nyde storbyen eller også er du i Hamborg for at feste.

  • Hvis du er i byen for at slappe af, nyde nogle af de spændende seværdigheder byen har samt de store shopping gader Hamborg, så tænker jeg at det vil være perfekt at bo omkring Neustadt, Altstadt eller Hafencity. I de tre bydele er du forholdsvis tæt på de største oplevelser, shoppinggader og bymidten.
  • Hvis du er i Hamborg, for at feste og tage på Reeperbahn, så skal du bo i bydelen St. Pauli. Det er her Reeperbahn ligger og her, der generelt er gang i gaden. Så har du ikke så langt hjem om natten. St. Pauli ligger et par kilometer uden for det helt centrale Hamborg – så det er ikke længere væk end at du kan gå ind til bymidten. Gå evt. langs vandet ved ”Landungsbrücken” ind til det helt centrale Hamborg – det er en flot tur.

Hamburg Neuer Wall

Hvad skal man se i Hamborg?

Når man besøger Hamborg for først gang, er der nogle generelle ting jeg synes man skal unde sig selv at opleve. Der findes mange flere ting end de fem der bliver nævnt nedenfor, men det er fem gode og varierede oplevelser i Hamborg centrum.

  1. Neustadt og Mönckebergstrasse. Man skal unde sig selv at slentre rundt i den store midtby omkring Neustadt. Det er et flot sted, som ligger ned til den store centrale sø ”Alstersøen”. Det er også i denne bydel at du finder de dyre mærkevarer butikker. Du skal også gå en tur omkring den store gågade/strøg Mönckebergstrasse. Gaden ligger faktisk i forlængelse af Neustadt og starter ved rådhuset i Hamborg.
  2. Hamborg Miniaturewunderland. Det er en verden i mini udgave, som er fantastisk.
  3. Kanalrundfart i Hamborg. Det er en af de spændende og afslappede ting du kan lave i Hamborg. Der findes et par forskellige ture du kan sejle, hvor du får set nogle Hamborg fra vand siden. Det er ganske flot.
  4. Hamburg Dungeons. I Hamborg kan du opleve noget af Hamborgs historie, i et live teater. Du går simpelthen i forestillingen. Det kan bestemt anbefales. Det er dog ikke for helt små børn.
  5. Planten un Blomen. Den store centrale park og botaniske have er et besøg værd, uanset hvornår du besøger Hamborg. Om sommeren er der dejlig afslapende, med store grønne arealer, springvandshow, legepladser mv. Om vinteren kan du til gengæld stå på skøjter og nyde en kop varm kaffe, men du hygger i den store park.

Om skribenten

Indlæg skrevet af Mads Riberholt fra StorbyGuide.dk. StorbyGuide.dk er en guideside til dig om med info om alle mulige byer, dog særlig storbyer. Ud over at lave gode guides til danskerne, kan ud også læse interviews med andre danskere om deres byer, blandt andre Jim Lyngvild, Claus Holm, Lotte Heise og Ulrik Kristiansen, Berlinblog.dk

Book bæredygtigt hotel i Hamburg

Annonce

EcoHotels Hamburg

Med Ecohotels.com kan du booke bæredygtige hoteller i Hamburg.

Læs mere om Hamburg

Hamburg - Berlinblog.dk

Vi har flere gange besøgt Hamburg og skrevet om at tage en weekendtur til Hamburg.

Har du abonnement på Politikken, kan du få adgang til at læse om Politikkens besøg i Hamburg efteråret 2022.

Gå ikke glip af nyt fra Berlinblog.dk

Tak for at du læser med.

Du kan se flere nyheder og billeder fra Berlinblog.dk på facebooktwitterinstagram og pinterest, du kan tilmelde dig vores nyhedsmail, og du er velkommen til at kontakte mig på email.

Berlinblog.dk

Inspiration, indtryk og oplevelser fra et anderledes Berlin. Byens puls, kultur, historie, kunst, mad, nye trends og berlinerne.

Tak for at du læser med. Skriv gerne en kommentar