BæredygtigShopping

Supermarkedet Sirplus mod madspild

Til kamp mod madspild

Supermarkedet Sirplus mod madspild. Pressefoto fra SirPlus

Supermarked til kamp mod madspild

Vær med i kampen mod madspild.

En stor del af verdens fødevarer går til spilde i stedet for at havne på spisebordet. Det er spild af råvarer, og det belaster miljøet unødvendigt at producere, distribuere og bortskaffe. De største spild sker hos forbrugerne og i detailleddet.

Alene i Tyskland havner 18 millioner ton madvarer hvert år i skraldespanden, og det er en kæmpe CO2 synder.

Det har tre berlinere sat sig for at gøre noget ved og startet det første supermarkedskæde mod spild af mad, SirPlus.

Historien bag SirPlus

Teamet bag SirPlus har erfaringer med fødevarer, bekæmpelse af madspild og det at lave startups. De står også bag Food Sharing Festival Berlin.

Det er planen at SirPlus skal have flere supermarkeder i Berlin, resten af Tyskland, Østrig og Schweiz. Og en digital platform til at forbinde producenter, salgs- og distributionsleddet og tilbyde dag-til-dag levering til forbrugerne.

Supermarkedet Sirplus mod madspild. Pressefoto fra SirPlus

Det handler om, at fødevarer med ikke helt perfekt udseende sagtens kan anvendes, ligesom varepartier fra blandt andet Metro, som ikke længere er salgbare, men stadig lever op til kvalitets- og hygiejnekontrollen hos SirPlus.

SirPlus giver en oplevelse af at være med til at gøre en forskel. Desuden kan fødevarerne faktisk se ret sjove ud, og endelig luner det ret godt i budgettet at overskudsvarerne er op 70 % billigere i forhold til almindelige butikker.

Covid-19 ændrede konceptet

Supermarkedet mod madspild har indtil september 2021 drevet fysiske filialer i Berlin, men ifølge teamet bag Sirplus har det været en nødvendig følge af corona at ændre konceptet til udelukkende at drive surplus som webshop.

Supermarkedet Sirplus mod madspild. Pressefoto fra SirPlus

SirPlus Online

SirPlus driver onlinesupermarked på www.sirplus.de

Læs mere om kampen mod madspild

Restlos Glücklich restaurant mod madspild

Berlin har også en restaurant mod madspild. Læs mere om Restlos Glücklich – restaurant mod madspild.

Berlinblog.dk

Inspiration, indtryk og oplevelser fra et anderledes Berlin. Byens puls, kultur, historie, kunst, mad, nye trends og berlinerne.

4 thoughts on “Supermarkedet Sirplus mod madspild

  • Søde berlinere i Wilmersdorfstr.

    Den 13. september 2017 kl. 07.26 skrev Berlinblog.dk :

    > Berlinblog.dk posted: ” En stor del af verdens fødevarer går til spilde i > stedet for at havne på spisebordet. Det er spild af råvarer, og det > belaster miljøet unødvendigt at producere, distribuere og bortskaffe. De > største spild sker hos forbrugerne og i detailleddet. Det har” >

    Besvar

Tak for at du læser med. Skriv gerne en kommentar