Supermarkedet Sirplus mod madspild

Kreative startups i Berlin

Supermarkedet Sirplus mod madspild. Pressefoto fra SirPlus

Til kamp mod madspild

En stor del af verdens fødevarer går til spilde i stedet for at havne på spisebordet. Det er spild af råvarer, og det belaster miljøet unødvendigt at producere, distribuere og bortskaffe. De største spild sker hos forbrugerne og i detailleddet.

Det har tre berlinere sat sig for at gøre noget ved og startet det første supermarked mod spild af mad, SirPlus i Charlottenburg og Steglitz.

Supermarkedet Sirplus mod madspild. Pressefoto fra SirPlus

Teamet bag SirPlus har erfaringer med fødevarer, bekæmpelse af madspild og det at lave startups. De står også bag Food Sharing Festival Berlin.

Det er planen at SirPlus skal have flere supermarkeder i Berlin, resten af Tyskland, Østrig og Schweiz. Og en digital platform til at forbinde producenter, salgs- og distributionsleddet og tilbyde dag-til-dag levering til forbrugerne.

Supermarkedet Sirplus mod madspild. Pressefoto fra SirPlus

Det handler om, at fødevarer med ikke helt perfekt udseende sagtens kan anvendes, ligesom varepartier fra blandt andet Metro, som ikke længere er salgbare, men stadig lever op til kvalitets- og hygiejnekontrollen hos SirPlus.

SirPlus giver en oplevelse af at være med til at gøre en forskel. Desuden kan fødevarerne faktisk se ret sjove ud, og endelig luner det ret godt i budgettet at overskudsvarerne er op 70 % billigere i forhold til almindelige butikker.

SirPlus
Wilmersdorferstr. 59, Charlottenburg / Schlossstr. 94, Steglitz
www.sirplus.de

 

2 comments

  1. Søde berlinere i Wilmersdorfstr.

    Den 13. september 2017 kl. 07.26 skrev Berlinblog.dk :

    > Berlinblog.dk posted: ” En stor del af verdens fødevarer går til spilde i > stedet for at havne på spisebordet. Det er spild af råvarer, og det > belaster miljøet unødvendigt at producere, distribuere og bortskaffe. De > største spild sker hos forbrugerne og i detailleddet. Det har” >

Comments are closed.