BæredygtigRestauranter

Restlos Glücklich – restaurant mod madspild

Til kamp mod madspild

Restaurant Restlos Glücklich Berlin

Restlos Glücklich er Berlins første restaurant mod madspild.

Hvert år ender tonsvis af mad fra producenter, grossister og detailhandel som affald, og det har konsekvenser for både miljø og fødevareforsyning.

Restaurant Restlos Glücklich Berlin

Det problem har Restlos Glücklich sat sig for at gøre noget ved, og efter at have læst en artikel om Københavns første restaurant med overskudsmad, gik de i gang.

Konceptet

Konceptet er, at de har indgået aftale med primært økologiske fødevarehandlere om at overtage fødevarer, der frasorteres på grund af form, størrelse eller fordi de ikke kan nå ud i detailsalg, men stadig sagtens kan nå at blive brugt i restauranten.

Restaurant Restlos Glücklich Berlin

Konceptet har været så populært at skrive om, så det i starten mest var journalister og madskribenter, der bookede bord, fortæller en grinende Ole, mens han serverer et glas vin.

Ole er en af initiativtagerne, og han fortæller også, at de i starten var bekymrede for, om det kun var de, der havde støttet crowd fundingen af restauranten, der ville dukke op, for så ville restauranten ret hurtigt løbe tør for penge.

Restaurant Restlos Glücklich Berlin

Vi har selv deltaget i crowd fundingen, og nu skal vi opleve Restlos Glücklich.

Oplevelsen

Jeg har inviteret min god even Jacob med. Jacob går op i at gøre verden til et bedre sted, han ved noget om mad – og jeg ved, at han hverken spilder eller undlader at spise op 🙂

Menuen denne aften er vegetarisk og består af tre retter: Paprikasuppe, dal, som er en nepalesisk ret med karry, linser og grøntsager og en dessert, som er en kage med stikkelsbærkompot.

Alt sammen meget lækkert og med nogle glimrende vine.

Restlos Glücklich drives som non-profit foretagende og teamet består af frivillig arbejdskraft. Planen er, at de på længere sigt skal have flere restauranter.

Restlos Glücklich tilbyder også madlavningskurser med temaet mindre madspild.

Facit

Restlos Glücklich leverer mad med smag og holdning, pakket ind i en rigtig rar stemning og god service. Restlos Glücklich får helt sikkert os på besøg igen.

Restauranten drives fra forskellige lokationer. Vi spiste i Neukölln, og de har efterfølgende annonceret pop-ups i forskellige restauranter i Kreuzberg.

Du kan følge med på deres site, hvor og hvornår de har events

Restlos Glücklich
www.restlos-gluecklich.berlin

To skosåler Berlinblog.dk

Mere om kampen mod madspild

Supermarkedet Sirplus mod madspild. Pressefoto fra SirPlus

Læs også indlægget om Berlins første supermarkedskæde mod madspild.

Berlinblog.dk

Inspiration, indtryk og oplevelser fra et anderledes Berlin. Byens puls, kultur, historie, kunst, mad, nye trends og berlinerne.

One thought on “Restlos Glücklich – restaurant mod madspild

Tak for at du læser med. Skriv gerne en kommentar