Oplev Berlin

Babylon Berlin – se filmlokationerne i Berlin

Er du fan af Babylon Berlin? Læs Bente Lundstrøms tips til at finde filmlokationer i Berlin.

Af Bente Lundstrøm

Fjerde sæson af den tyske TV-serie ”Babylon Berlin” vises i øjeblikket på DR. Flere af filmens locations kan du besøge i Berlin.

Her er et par tips til, hvordan filmens univers kan guide dig rundt i Berlin.

Rathaus Schöneberg

Rathaus Schöneberg Berlin
Rathaus Schöneberg – foto: Bente Lundstrøm

Schöneberg Rådhus som måske er mest kendt for, at det var her John F. Kennedy holdt sin berømte ”Ich bin ein Berliner”-tale i juni 1963.

For Babylon Berlin-fans er der meget at kigge på.

Interiøret i rådhuset er Rote Burg i serien. Det rigtige politihovedkvarter, der lå på Alexanderplatz blev ødelagt af bomber under anden verdenskrig. Rådhuset er offentligt tilgængeligt og man kommer ind i den store hal med trapper i begge ender. Det er f.eks. der hvor Charlotte Ritter bliver hyret som daglejer hos politiet i begyndelsen af serien. Går man lidt rundt i bygningen støder man flere steder på meget genkendelige paternostere, som vi i Danmark kender fra Christiansborg.

Ratskeller Schöneberg ligger i Rådhusbygningen, men har egen indgang på hjørnet til venstre for hovedindgangen, er den restaurant, hvor Charlotte Ritter og Gereon Rath, flere gange spiser eller drikker kaffe i de første sæsoner.

Det er et fint sted at spise traditionel tysk frokost undervejs. De har åben mandag til fredag 8.00-14.00 og for under 10 euro får man en fin frokost. Mandag er Schnitzel-Tag, og den er populær hos områdets lidt ældre beboere.

Ratskeller Rathaus Schöneberg
Ratskeller i Rathaus Schöneberg – foto: Bente Lundstrøm

Rathaus Schöneberg, Am Rathaus 2, 10825 Berlin

Rotes Rathaus – Mitte

Rotes Rathaus Berlin
Rotes Rathaus Berlin – foto: Bente Lundstrøm

Bygningen er fra same periode som Rote Burg. Den blev også beskadiget under anden verdenskrig, men blev restaureret og fungerede som rådhus i Østberlin. Fra 1991 blev det rådhus for hele Berlin i det genforenede Tyskland.

I Babylon Berlin bruges bygningen i udendørsscenerne ved Rote Burg. Rådhuset har de samme karakteristiske røde mursten som den ødelagte politigård. Rådhuset er i sig selv et besøg værd.

Rotes Rathaus, Rathausstrasse 15, Berlin.

Theater im Delphi – Weissensee

Teater im Delphi Berlin
Teater im Delphi – foto: Bente Lundstrøm

Delphi var i 1929 den sidste stumfilmsbiograf, der åbnede i Berlin. Trods svære år overlevede biografen til 1959. I dag bruges den til koncerter, teater og andre begivenheder. Og som filmkulisse for Moka Efti natklub. Det er her Bryan Ferry optrådte med Bitter Sweet i andet afsnit og senest har vi set Charlotte Ritter danse marathon-dans i natklubben. Udefra ser det ikke ud af noget, så find billetter til en optræden på deres hjemmeside og nydstemningen og eventuelt en absinth fra baren, hvor de naturligvis har en rigtig absinth fontæne.

Theater im Delphi, Gustav-Adolf-Straße 2, 13086 Berlin.

Find billetter her: https://theater-im-delphi.de/

Cafe Einstein Stammhaus – Schöneberg

Cafe Einstein Stammhaus Berlin
Cafe Einstein Stammhaus – foto: Bente Lundstrøm

Her mødes Gereon Rath med kolleger i fjerde sæson, hvor de blandt andet taler om matchfixing i bokse-verden. Desværre er cafe’enlukket pga ombygning, men man kan håbe at interiøret bevares i nogen grad i den fine villa. Einstein Stammhaus åbnede i 1978, men villaen har en lang historie. Göbbels installerede sin elskerinde her og siden blev det til casino for SS officere. I Tarantino’s film ”Inglorious Bastards” bliver Einstein også brugt som location.

Café Einsten Stammhaus i Kurfürstenstrasse 58, 10785 Berlin

Amtsgericht Wedding

Amtsgericht Wedding
Amtsgericht Wedding – foto: H.P. Lampen via Pixabay.com

Retsbygningen i Wedding er med i afsnit 5 i sæson 4. Det er her retssagen mod Samuel Katelbach foregår. Den karakteristiske nygotiske bygning er fra 1906. Inspirationen er Albrechtsburg i Meissen fra 1495.

Amtsgericht Wedding, Brunnenplatz 1 13357 Berlin.

Se tv-serien Babylon Berlin

Du kan se den officielle trailer til Babylon Berlin her:

Tv-serien Babylon Berlin består indtil videre af 4 sæsoner, som du lige nu kan se på dr.dk – dr.dk/babylon-berlin.

På guidet tur i Berlin med Babylon Berlin som tema

Annonce

Kom på en guidet tur i Berlin med Babylon Berlin som tema.

Berlinblog.dk

Inspiration, indtryk og oplevelser fra et anderledes Berlin. Byens puls, kultur, historie, kunst, mad, nye trends og berlinerne.

Tak for at du læser med. Skriv gerne en kommentar