Restauranter

En anderledes frokostoplevelse

Spis billigt og anderledes i Berlin

Her kan du prøve noget virkelig anderledes i Berlin. Spis en frokost i kantinen i en virksomhed, et offentligt kontor eller hos en myndighed.

Jeg har taget imod opfordringen til at skrive om nogle anderledes oplevelser i Berlin, hvor ønsket er, at det skal være billigt.

Så her får du mit tip.

Har du nogensinde haft lyst til at kigge indenfor i en officiel bygning, eller til at komme ind og besøge en virksomhed? Nå, men det har jeg.

En anderledes frokostoplevelse -

Foto: Pixabay.com

I Berlins mange officielle bygninger drives kantinen som selvstændig virksomhed. Nogle af bygningerne er der offentlig adgang til, mens kantinen i andre er eneste mulighed for at få adgang. Medmindre man altså har et rigtigt ærinde.

Frokost på ambassaden eller i ministeriet

Jeg vil f.eks. gerne se Forsvarsministeriet, og snupper gerne frokosten med ved samme lejlighed. Kantinen hos de nordiske ambassader er glimrende. Kantinen i det Nordiske Hus serverer smørrebrød og middagsretter – endda med øl og snaps.

Universal Musics kantines service er udformet som LP-plader. Eller hvad med en frokost i Politiets hovedkvarter?

Sidste gang, jeg spiste kantinefrokost, var i forbindelse med en udstilling i Berlins Senat, og jeg har også tidligere spist frokost i Kammergerich og på Schöneberg Rathaus.

Spot locations fra Babylon Berlin

Et par af kantinerne er holdt helt i den gamle stil, og det gør dem egnede til filmoptagelser.

Har du fulgt med i filmatiseringen af Volker Kutschers romaner Babylon Berlin, så er du måske interesseret i at besøge nogle af stederne fra tv-serien.

Her spiser hovedpersonen Gereon Rath en del gange på Restaurant Aschinger på Alexander Platz. Restauranten findes ikke længere, så i stedet foregår det i Ratskeller, som er kantinen under Schöneberg Rathaus.

Du kan læse mere om Babylon Berlin lokationer i artiklen Babylon Berlin – se filmlokationerne i Berlin

Kantine Ratskeller Rathaus Schöneberg

Find din egen oplevelse til frokost

Kantinerne er ofte ret billige spisesteder, og at bruge dem som frokostrestauranter er i Berlin er populært, at der også på Berlin-portalen Tip har været en Top 10 liste.

Frokosterne koster typisk 3 – 5 Euro.

Kantinen hos de Nordiske Ambassader holder har åbent mandag til fredag kl. 10 – 16. I tidsrummet kl. 11:30 – 13 er kantinen dog kun for ansatte.

Nordiske Ambassader
Rauchstraße 1, Tiergarten
Nodiske Ambassaders Kantine

Die Kantinen

Die Kantinen har en fortegnelse over alle offentligt tilgængelige kantiner med adresser, åbningstider og prisniveau. Her er også en top10-liste med de bedste af kantinerne.
Die Kantinen 

Få flere tips til Berlin

Du kan se mere Berlinblog.dk og følge med på facebook, twitter, instagram og pinterest.

Berlinblog.dk

Inspiration, indtryk og oplevelser fra et anderledes Berlin. Byens puls, kultur, historie, kunst, mad, nye trends og berlinerne.

Tak for at du læser med. Skriv gerne en kommentar