Det skæve Berlin

Turist i det skæve og anderledes Berlin

Eugénie Maage deler Berlinblog.dk’s passion for det skæve og anderledes Berlin. Hun har derfor oprettet og driver en facebookgruppe med dette emne, det skæve og anderledes Berlin. Gruppen har skabt stor interesse. Vi har spurgt Eugénie, hvad det går ud på. Læs mere om Det skæve Berlin og se, om gruppen er noget for dig

Af Eugénie Maage
Foto: Eugénie Maage

Forhistorie

Jeg var i Berlin første gang i påsken 2006. Vi, min søn på 9 og jeg, boede på Bülowstraße, lige ved U-bahn Bülowstraße og overfor Frobenstraße. Gaden går ned til Kurfürstenstraße, og på Frobenstraße så han for første gang i sit liv meget lidt påklædte damer. Ergo mor måtte udover byens historie også fortælle om deres arbejde.

Som præ- og teenager har jeg altid haft ham med til hovedstader, det har været, og er, vigtigt for mig, at give ham historie med i bagagen. Nu er han 28 og far til 2. Og dem vil jeg også tage med, når de bliver ældre.

Det var mit første møde med Berlin, og det sidste, troede jeg. Men i 2019 skulle min forlovede og jeg på ferie, og da han er meget interesseret i 2. verdenskrig, hvad er så mere en relevant end Berlin.

Så kom Corona, julen i Berlin 2020 og forårsferien i 2021 måtte aflyses. Men sommeren 2022 tog vi afsted igen.Og stod det til os, tog vi afsted hvert år, måske en dag bosætte os, drømme er godt.

Foto: Eugénie Maage

Hvordan dyrker du Berlin?

Når “Turen går til Berlin” og de gængse turistattraktioner er set, så går vi videre. Ned af sidegaderne, rundt om hjørnet, og tager indtrykkene til os. Og det er her vi oplever og dyrker Berlin, bruger alle vores sanser, det er sådan vi møder “det skæve Berlin”.

Vi vælger også, ikke at bo i samme distrikt hver gang, igen for at få nye sanseindtryk.

Hvorfor har du startet gruppen? Hvad får du ud af gruppemedlemmernes tips?

Jeg startede gruppen fordi der ikke var andre på Facebook om det “skæve Berlin”. Jeg har også en “Turist i Budapest” primært med samme formål, og fordi der ikke var nogen Budapest sider på Facebook.

Med Berlin-gruppen ønskede jeg at komme med anbefalinger og anmeldelser “dårlige er lige så brugbare som gode”. Jeg giver også forslag til oplevelser, steder, restauranter osv. Igen “det skæve”, det du møder i sidegaderne, som jeg ikke selv har set eller oplevet. Det være sig noget jeg har set på TV, læst i bøger eller “faldet over” på Google og SoMe.

Og det, som med gruppemedlemmernes anbefalinger, opslag, kommentarer, har vist sig at være meget givende for os. 

Foto: Eugénie Maage

Hvorfor skal jeg som læser følge din gruppe?

Fordi Berlin kravler ind under huden på dig, og du får lyst til mere. Fordi mødet mellem øst og vest, og det er markant, er så meget en del af verdenshistorien, og desværre endnu mere aktuelt i 2023.

Og fordi jeg gerne vil dele min – og andres – passion for “det skæve Berlin” med dig.

Om Facebookgruppen “Turist i det skæve og anderledes Berlin”

Facebookgruppen er oprettet i februar 2022 og har i efteråret 2023 omkring 2.500 følgere, hvilket er imponerende. Flere end 100 personer har aktivt bidraget med deres oplevelser af det skæve Berlin.

Du kan læse mere og selv være med på facebook.com/Turist i “det skæve og anderledes” Berlin.

Læs mere

Oplevelser i Berlin

Teufelsberg - nedlagt amerikansk lyttepost og fedt grafitti galleri
© Berlinblog.dk

Vi har samlet inspiration til en masse oplevelser i Berlin. Læs mere i de enkelte artikler nedenfor. Her er masser af oplevelser for dig, der besøger Berlin første gang, og for dig, der kender byen i forvejen.

Læs mere på Oplevelser i Berlin.

Det skæve Berlin

Ramones Museum Berlin
© Berlinblog.dk

Læs mere om det skøre, skæve, alternative, kreative og anderledes Berlin i artiklerne Det skæve Berlin.

Book oplevelser med GetYourGuide

Annonce

Berlinblog.dk

Inspiration, indtryk og oplevelser fra et anderledes Berlin. Byens puls, kultur, historie, kunst, mad, nye trends og berlinerne.

Tak for at du læser med. Skriv gerne en kommentar