Restauranter

Vin og picnic på Rüdesheimer Platz

Rheingauer Weinbrunnen på Rüdesheimer Platz i Wilmersdorf er vin-udgaven af en tysk Biergarten. Her mødes folk og hygger sig med vin.

Rheingauer Weinbrunnen

Rheingauer Weinbrunnen på  Rüdesheimer Platz

Rheingauer Weinbrunnen på Rüdesheimer Platz i Wilmersdorf er vin-udgaven af en tysk Biergarten. Her mødes folk og hygger sig med et – eller mange – glas vin. Vinene er fra Rheingau i Hessen, hvor der produceres masser af god Riesling.

Rüdesheimer Platz

Rüdesheimer Platz er tænkt som en lille oase og udsmykning i kvarteret. Midt på pladsen står billedhuggeren Emil Cauers Siegfriedbrunnen med Mosel og Fader Rhein. Byudvikleren og storentreprenøren Georg Haberland, stod bag udformningen i 1905.

Rheingauer Weinbrunnen Rüdesheimer Platz

Blandt New York Times’ favoritgader

Det vakte opsigt, da New York Times i 2015 havde Rüdesheimer Strasse på listen med 12 favoritgader i Europæiske storbyer efter en rundspørge blandt bidragydere til onlineudgaven. Har du New York Times abonnement, kan du læse mere på www.nytimes.com/interactive/2015/04/15/travel/europe-favorite-streets

Har du tilfældigvis ikke abonnement på New York Times, kan du læse omtale af artiklen på den engelsksprogede Berlin-info side www.berlinglobal.org

De lokale nikkede indforstået, og gaden fik masser af spalteplads. Gaden er rigtig hyggelig, endnu mere interessant er sommerens vinmarked Weinbrunnen

Rheingauer Weinbrunnen Rüdesheimer Platz

Kvarterets historie

Kvarteret stammer fra starten af 1900-tallet, hvor behovet for at udbygge Berlin var enormt. Kvarteret er opført i Wilmersdorf, som på dette tidspunkt endnu ikke var en del af Berlin. Gaderne har navne med byer i vinområdet Rheingau i Hessel, og kvarteret kaldes derfor Rheingauviertel.

Kvarteres centrale samlingspunkt er Rüdesheimer Platz.

Fra 1911 blev kvarteret forbundet U-Bahn, den linjer, der i dag er U3.

Rheingauer Weinbrunnen

Fra omkring 20. maj og frem til september serveres der vin i stride strømme fra Rheingauer Weinbrunnen for de flere hundrede gæster i haven på den lille plads. Weinbrunnen serveres vine, mens man selv sørger for maden, enten fra en af pladsens cafeer eller picnic-kurv.

Her er rigtig hyggeligt en sommeraften.

Weinbrunnen om Rüdesheimer Platz
Maj – september kl. 15 – 21:30
U3: Rüdesheimer Platz

Berlinblog.dk

Inspiration, indtryk og oplevelser fra et anderledes Berlin. Byens puls, kultur, historie, kunst, mad, nye trends og berlinerne.

Tak for at du læser med. Skriv gerne en kommentar