Restauranter

Weinverein Rote Insel

Weinverein er en lille og hyggelig vinbar i kvarteret Rote Insel. Weinverein er med sikkerhed en god oplevelse til en hyggelig eftermiddag eller aften.

Tysk vinbar med vine fra Weingut Stallmann-Hiestand i Rheinhessen

Lille og stemningsfuld vinbar

Vi har noget med vinbarer. Vi synes, det er hyggeligt og uformelt at gå ud for at få lidt at spise og et par glas vin, uden at det behøver være en restaurant. Som at gå på en hyggelig cafe eller et godt værtshus, bare med fokus på vin.

Kvarteret Rote Insel

Rote Insel - Marlene Dietrich

Rote Insel – Den Røde Ø – er et godt mål for den næste gåtur. Øen, som slet ikke er en ø, bliver kaldt sådan, fordi kvarteret er afgrænset af jernbaner på alle sider og derfor kun tilgængeligt via broer. Her er masser af historie, stemning og et fedt bybillede. Marlene Dietricht er født her, og før kvarteret blev mere boheme havde socialismen sin højborg her.

Det kan du læse meget mere om i artiklen om Rote Insel – Den Røde Ø.

Tilbage til vinen.

Udsøgte vine fra Rheinhessen

Vinene hos Weinverein er nøje udvalgt fra producenten Weingut Stallmann-Hiestand i Rheinhessen. Rheinhessen er det største af vinområderne i Tyskland. Weingut Stallmann-Hiestand udmærker sig ved at lave et bredt sortiment af vine baseret på områdets forskellige druer, vinene er velsmagende, og Weinverein har også fokus på, at vinene skal være til at betale.

Maden på Weinverein

Vi har haft lejlighed til at sætte tænderne i en del af retterne på kortet. Her er en række lækre Flammkuchen, og her er brød med pølse, pate, skinke og ost. Begge dele går glimrende sammen med vinene – og man kan faktisk fint sammensætte sin egen lille dele-menu ud af de mange retter.

Weinverein Rote Insel og Weinverein am Berg

Vi har besøgt Weinverein Rote Insel i Schöneberg. Samme koncept findes også hos Weinverein am Berg, som ligger i Kreuzberg ikke langt fra Bergmannstrasse.

Weinverein Rote Insel
Leuthener Str. 5
www.weinverein.berlin

S1, S2: Julius Leber Brücke, S41, S42: Schöneberg

Weinverein am Berg
Fidicinstr. 3

U6: Platz der Luftbrücke, U7: Gneisenaustr.

Berlinblog.dk

Inspiration, indtryk og oplevelser fra et anderledes Berlin. Byens puls, kultur, historie, kunst, mad, nye trends og berlinerne.

Tak for at du læser med. Skriv gerne en kommentar