Dong Xuan Center – Asiatown i Berlin

Asiatisk marked i Lichtenberg

Asiatown Dong Xuan Center i Berlin

Dong Xuan Center er Berlins største asiatiske marked og et vigtigt samlingspunkt for Berlins omkring 20.000 indbyggere med vietnamesisk baggrund.

Asiatown Dong Xuan Center i Berlin

Som en meget stor Tiger-butik

Indenfor er vi omgivet af en uoverskuelig mængde ubestemmelige varer i meget kulørt plastik. Forestil dig en nærmest uendelig Tiger-butik, hvor de også har afdelinger med fødevarer, tøj, frisører, elektronik, skønhed og meget mere.

Asiatown Dong Xuan Center i Berlin

Her er i alt 250 butikker  i de ti haller. Butikkerne drives af folk primært fra Vietnam men også fra Kina, Indien og Pakistan. Og det er en kæmpe Asiatown, der er bygget op på det store område, som tidligere var industriareal.

Asiatown Dong Xuan Center i Berlin

Udover de mange forretninger er her også cafeer, restauranter og en tysk-vietnamesisk kulturforening.

Vietnamesisk marked

Dong Xuan Center har fået sit navn fra Dong Xuan Market i Hanoi, og det originale marked i Vietnam er også det store forbillede. I starten af 1990’erne – efter Berlinmurens fald og Tysklands genforening – blev en del af Østberlins dengang omkring 12.000 vietnamesiske immigranter arbejdsløse, og eneste udvej blev at starte et asiatisk marked.

Siden da er aktiviteterne udvidet til nu også at omfatte fødevarefabrikken Le Hop, der ligger lidt uden for Berlin og fremstiller vietnamesiske specialiteter med alt lige fra tofu og nudler til sprødstegt and.

Dong Xuan Center holder lukket tirsdag. Alle andre dage er det åbent fra kl 10 – 20.

Dong Xuan Center
Herzbergstr. 128-139, Lichtenberg