Den første tur til Berlin

Mit første indtryk af Berlin ved Brandenburger Tor startede min interesse for Berlin. Vi kom tilfældigt forbi på en gymnasietur, da byen endnu var delt.

Mit første indtryk af Berlin ved Brandenburger Tor

Portræt af Ulrik Kristiansen skrevet af af journalist og forfatter Karin Heurlin, karinheurlin.dk

Min første oplevelse af Berlin

Det hele startede med et ufrivilligt stop i Østberlin på en gymnasietur hjem fra Prag engang i 1980’erne. Mens klassen ventede på det næste tog, trådte Ulrik Kristiansen for første gang ud i Berlins gader sammen med tre kammerater. De endte ved Berlinmuren, hvor de fire drenge stod måbende og kiggede på Brandenburger Tor, indtil de blev gennet væk af et par vagter.

Den dag besluttede Ulrik, at han ville vende tilbage. Han var solgt til byen.

Så solgt at han i efterhånden mange år har haft lejlighed i Berlin med sin kone, Louise. Og så solgt, at han siden 2014 har drevet Berlinblog.dk, hvor han deler sin passion for byen.

25-års jubilæum for Berlinmurens fald

Her kan man læse om alt lige fra byens historie til anbefalinger af de bedste Wienerschnitzler og Biergarten. Der findes nærmest ikke den seværdighed eller det hjørne af Berlin, som Ulrik ikke har beskrevet med sin levende pen, der giver lyst til at gå i hans fodspor. Seneste har han været på rundtur i Berlins Stasi-fængsel vist rundt af en tidligere indsat, og før det besøgte han den forladte forlystelsespark Spreepark fra DDR, ligesom han har set nærmere på Berlins nye kreative område på Holzmarkt.

Man kommer i den grad rundt i Berlin på Ulriks blog. For ham er bloggen en legeplads. Et frirum, hvor han både nyder at dele sin egen interesse, men også det fællesskab, det fører med sig.

Glienicker Brücke

Ulrik er selvstændig konsulent og hjælper pengeinstitutter med forandrings- og compliance opgaver. Umiddelbart er der ingen sammenhæng mellem hans rolle som konsulent og hans Berlinblog. Og dog.

Begge dele handler om at kommunikere og at engagere mennesker omkring mig,” som han siger.

Og begge dele handler om at formidle en passion og have mod til at gøre det.”

Passionen for indholdet på Berlinblog.dk har ført til, at den i dag er en af de større rejseblogs, og under 30-års jubilæet for Berlinmurens fald modtog Ulrik en presseinvitation, der godt nok fik ham til at trække på smilebåndet.

”Hvor stor er din OB-vogn, og hvilken strømtilførsel har du brug for?” stod der. Måske et lidt overflødigt spørgsmål til Ulrik, som dækker Berlin på sin cykel og med fotos fra sin iPhone. Men man kan som bekendt komme langt med passion og begejstring.

Berlin on the Beach?

Om dette indlæg

Portræt af Ulrik Kristiansen skrevet af af journalist og forfatter Karin Heurlin, karinheurlin.dk

Karin Heurlin er journalist og forfatter til blandt mange andre bøger biografierne om Ole Henriksen og Jan Fog. Senest har hun udgivet spændingsromanen Du forlader mig aldrig om sorg, kærlighed og løgn.

Du kan læse mere om Karin Heurlin på karinheurlin.dk, hvor du også kan købe hendes bøger.

De klassiske sites til dit første besøg i Berlin

Brandenburger Tor Berlin - Berlinblog.dk

Læs Berlin for Begyndere med Brandenburger Tor og en hel masse andre klassiske seværdigheder langs Unter den Linden i artiklen Brandenburger Tor og Unter den Linden

Annonce