Arkiv - ikke længere aktueltBerlinmurenBerlins historieDDR

25-års jubilæum for Berlinmurens fald

Fejring den 9. november 2014

25-års jubilæum for Berlinmurens fald

I starten af 2014 udgav jeg i anledning af det forestående 25-års jubilæum for Berlinmurens fald dette blogindlæg på den dengang helt nye Berlinblog.dk.

Fejring af 25-året for Berlinmurens fald den 9. november 2014

Den 9. november markeres dagen i Berlin, og også frem til da er det noget, der sætter sit præg på byen.

Du kan læse mere om Berlinmurens historie:

I weekenden omkring den 9. november 2014 markeres 12 km af Berlinmurens forløb gennem byen med lysende heliumbaloner. Installationen vil være tændt i de mørke timer hele weekenden og gå fra Bornholmerstrasse i nord, langs Mauerpark, over Spree (ved Reichstag), forbi Brandenburger Tor, Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie, ud til Spree og ned ad denne til Oberbaumbrücke.

25-års jubilæum for Berlinmurens fald

“Symbol der Hoffnung für eine Welt ohne Mauern”. Symbol på håbet om en verden uden mure.

Du kan se countdown, studere det nærmere program og støtte fundraising for installationen på , og der er flere tips om jubilæumsarrangementer på Berlins officielle hjemmeside: berlin.de/special/25-jahre-mauerfall (link ikke længere aktivt).

Et par personer havde hver en ganske særlig rolle i Berlinmurens fald

Du kan læse om Günther Schabowski og Harald Jäger i min blogpost om biografier. Også Tysklands præsident Joachim Gauck har netop udgivet sin biografi og Tysklands genforening. Her kan læse mere om de spændende biografier om Berlinmurens fald.

Også danske biografer fejrer 25-års jubilæet for Berlinmurens fald. Doxbio har lavet en dokumentar “1989”. Du kan læse mere om den og se filmtrailer i mit blogindlæg om dokumentarfilmen “1989”.

Berlinblog.dk

Inspiration, indtryk og oplevelser fra et anderledes Berlin. Byens puls, kultur, historie, kunst, mad, nye trends og berlinerne.

Tak for at du læser med. Skriv gerne en kommentar