Restauranter

Asparges – forårsbebuderen i Berlin

Asparges og forår i Berlin

Asparges er en af de helt store delikatesser i Berlin. Fra marts eller april går berlinerne amok i asparges. De fleste restauranter serverer aspargesretter eller endda hele aspargesmenuer.

Asparges er en delikatesse

Det hvide guld dyrkes i store områder i hele Tyskland. Faktisk er asparges den afgrøde inden for grøntsagsdyrkningen med det største dyrkningsareal.

I Berlin kommer aspargesene fra Beelitz i Brandenburg. Beelitz ligger 20 km syd for Potsdam – eller 40 km sydvest for Berlin – og er vel nærmest Tysklands aspargeshovedstad.

Hvide eller grønne asparges

Hvide og grønne asparges er fra samme plante. De hvide asparges er dyrket tildækket i sand eller jord, mens de grønne er dyrket frit ovenpå jorden.

De grønne får sollys og danner mere smag, vitaminer og antioxidanter. Mens de hvide spises med smør og hollandaise.

Traditionelt er det de hvide asparges, der dominerer billedet på markeder, i forretninger og på restauranter.

Men de grønne asparges, som mange vil mene har mere og bedre smag, er også med, i det mindste som smagsgivere, pynt eller i salater.

Asparges - Spargeln - i Berlin

Hvor i Berlin finder du asparges – Spargeln?

På restauranterne kan du få menuer som cremet aspargessuppe, asparges med brunet smør eller hollandaisesauce, asparges med skinke eller med schnitzel.

Berlins mange fødevarermarkeder bugner af asparges. Her kan aspargesboderne imponere både med mængden af asparges og udseendet af de store, flotte, hvide asparges.

Også dit lokale supermarked og din lokale grønthandler har de lækreste, friske aspargesbundter.

Tilberedning af asparges

De hvide asparges skrælles med en aspargesskræller, eller i mangel af bedre: en kartoffelskræller, koges let med hovederne oven vande og serveres med smør, hollandaisesauce og måske skinke eller en lille schnitzel.

Asparges i Berlin

Aspargestid – Spargelzeit

Aspargessæsonen starter i slutningen af marts eller i starten af april, alt efter vejret. Og hvor starten er afhængig af forårets komme, ligger afslutningen på sæsonen helt fast, nemlig den 24. juni.

Hvad grunden er til denne bratte afslutning er ikke helt klart. En af forklaringerne er, at det er for at give plads til kirsebærsæsonen, som starter på denne dag.

Heldigvis kan man stadig finde asparges på menukort og på det lokale marked længe efter at den officielle aspargessæson er slut.

Rote Insel

Andre oplevelser i Berlin

Det berlinske forår byder på mange andre oplevelser udover asparges. Du kan læse mere om forår i Berlin.

 

Berlinblog.dk

Inspiration, indtryk og oplevelser fra et anderledes Berlin. Byens puls, kultur, historie, kunst, mad, nye trends og berlinerne.

Tak for at du læser med. Skriv gerne en kommentar