Vinterferie i Berlin

Inspiration til vinterferie i Berlin

I uge 7 og uge 8 er der en del, der tager på vinterferie i Berlin.

Og hvad skal du så se og opleve i Berlin i februar måned? Er du til afslapning og læsning af et par gode (Berlin-)bøger, museumsbesøg, shopping, brunch eller street food? Eller vil du se og opleve Berlin og byens historie, interessante steder og mange begivenheder?

Her er et par tips og inspiration til din vinterferie i Berlin.

Se udstillingen om Berlin i 1990’erne

Vinterferie Berlin - Nineties Berlin - udstilling om Berlin i 1990'erne

Nineties Berlin er en fantastisk udstilling om Berlin i 1990’erne.

Udstillingen Nineties Berlin viser stemning, politiske strømninger og reaktioner i Berlin efter Berlinmurens fald skildret af  personer, der oplevede tiden.

Techno, rave, Love Parade, anarki og genopbygning satte sit præg på en vild og farverig  periode.

Læs mere om Nineties Berlin – Berlin i 1990’erne.

Bowie Berlin Walk

Berlin Bowie Walk

Foto fra musictours-berlin.com

David Bowie, som døde den 20. januar 2016, boede i Berlin i 1970’erne, og tre af hans albums er udgivet i Berlin. Tag med på turen og se hvor Bowie boede, færdedes og indspillede sin albums. Turene tilbydes både på tysk og engelsk.

Jeg har tidligere skrevet om David Bowie i Berlin og Berlin Bowie Walks.

Berlinmuren

Berlinmuren - Eastside Gallery

Berlinmuren faldt i 1989, men er stadig et aktuelt tema i Berlin. Hvor gik muren, hvordan så den ud? Vil du gerne opleve mere Berlinmur og murens historie er Mauerpark, Eastside Gallery og dokumentationscentret i Bernauerstrasse et par gode bud. Læs mere om Berlinmuren.

Old Fleas Vintage Market

Old Fleas Vintage Market Berlin

Fire gange om året afholder en gruppe vintage shops og retro designere Old Fleas Vintage Market med fokus på 1930-1950’erne i Ballhaus Berlin. Tjek om der er et i vinterferien på Old Fleas Vintage Market i Ballhaus Berlin.

Berlin Story Bunker

berlin-story-bunker-aussen

Foto fra Berlin Story Bunker

Berlins historie vist i en bunker fra 2. verdenskrig.

Berlin Story Bunker
Schönebergerstr 23a
www.berlinstory-museum.de

Der er mange flere steder i Berlin, du kan besøge bunkere, se bunkere i Berlin.

Urban Nation

Urban Nation

Urban Nation Museum for Urban Contemporary Art. Verdens første museum for street art viser urban kunst og street art fra hele verden. Læs mere på Urban Nation Museum for Urban Contemporary Art

Museer

Er du til museumsbesøg i vinterferien, har Berlin et væld af museer inden for historie, kunst, teknik, foto og meget andet.

www.museumsportal.de.

Classic Remise

Klassiske biler i Moabit

Er du til klassiske biler, er Classic Remise et must see. Samlere, værksteder og firmaer med speciale i klassiske biler i en gammel sporvognsremise fra 1899. Og en café i den ene ende. Det er stort!

Læs mere i min blogpost om Classic Remise.

Shopping

Shopping i Berlin

Der er rigtig mange muligheder for shopping i Berlin, og her finder du Berlinblog.dk’s hjælp til at vælge mellem de forskellige shoppingområder.

Bøger

Gode Berlin guidebøger

Indeholder annoncer

Skal du bare slappe af og læse en god bog i din vinterferie, så er her nogle stykker, der har Berlin som tema og som kan give endnu mere inspiration til turen, et par rigtig gode biografier, der fortæller mere om Berlin og et par romaner, der foregår i Berlin.

Loppemarkeder

Loppemarked

Berlin er fyldt med loppemarkeder, som med deres helt særlige stemning gør dem et besøg værd. Min favorit er Mauerpark, som har et kæmpe marked hver søndag fra 8 – 18.

Street Food markeder

Markthalle Neun. Markthalle - Berlins torvehaller

Også madmarkeder er stort i Berlin. En god oplevelse finder du i nogle af de gamle Markthalle, Berlins gamle torvehaller.

Brunch

Brunch i Berlin

At gå ud og spise en brunch er en anderledes oplevelse i Berlin end de fleste steder i Danmark. Brunch – eller morgenmad: Frühstück – kan indtages langt op ad dagen (eller hele dagen).

Udflugt fra Berlin

Sachsenhausen

Skal du være i Berlin hele ugen, eller skulle du måske se på nogle af de mange spændende ting, der er værd at se lidt væk fra byen? Den tidligere koncentrationslejr Sachsenhausen er en af mulighederne. Jeg har samlet et par andre forslag her under udflugter fra Berlin

Vejret

Du kan se her i DMIs prognose, hvordan vejret bliver den næste uges tid. 

5-døgnsudsigt

Følg med

Følg Berlinblog.dk på facebook og få aktuelle tips om events og hvad der sker i Berlin.