Vinterferie i Berlin

De næste par uger er der en del, der tager på vinterferie i Berlin. Står den på afslapning og læsning af et par gode (Berlin-)bøger, museumsbesøg, shopping, brunch eller street food? Her er en overskuelig samling af gode tips til vinterferien i Berlin.

Brücke Museum i Dahlem

Ekspressionistisk kunstsammenslutning, som blandt andre David Bowie fandt inspiration hos. Museets 50-års jubilæumsudstilling vises frem til 8. april.

Læs mere om Brücke Museum og Kunsthaus Dahlem.

Bowie Berlin Walk

pic-bowiewalk-neu

Foto fra musictours-berlin.com

David Bowie, som døde den 20. januar 2016, boede i Berlin i 1970’erne, og tre af hans albums er udgivet i Berlin. Tag med på turen og se hvor Bowie boede, færdedes og indspillede sin albums. Turene tilbydes både på tysk og engelsk.

Jeg har tidligere skrevet om David Bowie i Berlin

www.musictours-berlin.com./bowie-berlin-walk

Berlinmuren

CIMG1341

Berlinmuren faldt i 1989, men er stadig et aktuelt tema i Berlin. Hvor gik muren, hvordan så den ud? Vil du gerne opleve mere Berlinmur og murens historie er Mauerpark, Eastside Gallery og dokumentationscentret i Bernauerstrasse et par gode bud. Læs mere om Berlinmuren.

Old Fleas Vintage Market

Old Fleas Vintage Market Berlin

Fire gange om året afholder en gruppe vintage shops og retro designere Old Fleas Vintage Market med fokus på 1930-1950’erne i Ballhaus Berlin. Næste marked er den 11. februar. Læs mere på Old Fleas Vintage Market i Ballhaus Berlin

Berlin Story Bunker

berlin-story-bunker-aussen

Foto fra Berlin Story Bunker

Berlins historie vist i en bunker fra 2. verdenskrig.

Berlin Story Bunker
Schönebergerstr 23a
www.berlinstory-museum.de

Der er mange flere steder i Berlin, du kan besøge bunkere, se bunkere i Berlin.

Se udstillingen Berlin 1937 Im Schatten von Morgen

Berlin 1937 - Im Schatten von Morgen

Udstillingen Berlin 1937 – Im Schatten von Morgen handler om hverdagen i Berlin i en ellers skæbnesvanger tid. Udstillingen er netop blevet forlænget frem til 25. februar 2018. Læs mere på Berlin 1937 – I Morgendagens Skygge

Urban Nation

Urban Nation

Urban Nation Museum for Urban Contemporary Art. Verdens første museum for street art viser urban kunst og street art fra hele verden. Læs mere på Urban Nation Museum for Urban Contemporary Art

Museer

Er du til museumsbesøg i vinterferien, har Berlin et væld af museer inden for historie, kunst, teknik, foto og meget andet.

www.museumsportal.de.

Classic Remise

IMG_3283

Er du til klassiske biler, er Classic Remise et must see. Samlere, værksteder og firmaer med speciale i klassiske biler i en gammel sporvognsremise fra 1899. Og en café i den ene ende. Det er stort! Læs mere i min blogpost om Classic Remise.

Classic Remise
Wieberstrasse 36-37
Remise.de

Shopping

IMG_0009

Der er rigtig mange muligheder for shopping i Berlin, og her finder du Berlinblog.dk’s hjælp til at vælge mellem de forskellige shoppingområder.

Bøger

Gode Berlin guidebøger

Indeholder annoncer

Skal du bare slappe af og læse en god bog, så er her nogle stykker, der har Berlin som tema og som kan give endnu mere inspiration til turen, et par rigtig gode biografier, der fortæller mere om Berlin og et par romaner, der foregår i Berlin.

Loppemarkeder

Berlin er fyldt med loppemarkeder, som med deres helt særlige stemning gør dem et besøg værd. Min favorit er Mauerpark, som har et kæmpe marked hver søndag fra 8 – 18.

Søndag – street food og søndagsjazz

IMG_2958

Street food og søndagsjazz i RAW kan kun anbefales. Skønt at se det gamle og forladte industriområde få nyt liv.

Street Food markeder

Markthalle Neun

Også madmarkeder er stort i Berlin. En god oplevelse er Markthalle 9 i Kreuzberg, Berlin Village Market på RAW i Friedrichshain eller Winterfeldt Markt i Schöneberg hver lørdag formiddag.

Brunch

honeypenny

At gå ud og spise en brunch er en anderledes oplevelse i Berlin end de fleste steder i Danmark. Brunch – eller morgenmad: Frühstück – kan indtages langt op ad dagen (eller hele dagen).

Udflugt fra Berlin

berlin-324726_640

Skal du være i Berlin hele ugen, eller skulle du måske se på nogle af de mange spændende ting, der er værd at se lidt væk fra byen? Den tidligere koncentrationslejr Sachsenhausen er en af mulighederne. Jeg har samlet et par andre forslag her under udflugter fra Berlin

Vejret

Du kan se her i DMIs prognose, hvordan vejret bliver den næste uges tid. 

5-døgnsudsigt

Følg med

 

 

Følg Berlinblog.dk på facebook og få aktuelle tips om events og hvad der sker i Berlin.

Skriv et svar